Marian Vasilescu May 20, 2022

Dating aplikacije hrvatska? Uzmite u obzir laganu kavu, čaj, šetnju ili piće umjesto večere: umjesto da se nađete na večeri na prvom spoju, odaberite aktivnost koja je potencijalno kraća i opuštenija poput šetnje ili kave. Na taj način, ako nakon 45 minuta shvatite da jednostavno niste kompatibilni, niste predani duljoj (i potencijalno skupoj!) večeri koja može biti neugodna i neugodna za obje strane. Ako spoj prođe dobro, možete nastaviti s koktelom ili otići do večere i nastaviti razgovor. Iako je lako dodati međuobrok ili zalogaj, teže se izvući iz večere. otkriti dodatni detaljima ovdje dating stranice u hrvatskoj.

Nemojte… uzimati nekoga drugog zdravo za gotovo! Kao i vi, druga osoba pokušava izlaziti u teškim trenucima i ne želi da joj se vrijeme gubi, stoga budite pažljivi. Ako vam nešto nije u redu, budite iskreni i dajte priliku da oboje krenete dalje. Postavite zdrave granice. Oni koji osjećaju da daju više nego što primaju u spojevima i vezama, mogu imati poteškoća s postavljanjem zdravih granica. Moglo bi biti vrijeme da prvo poradite na sebi. Dostupna je mnoga pomoć, poput usluge Made My Date ‘Obuka za izlaske’, za postavljanje granica i pružanje alata koji će vam pomoći da poboljšate svoje izlaske.

Imate li bivšeg koji se godinama mota okolo ili jebenog dečka koji vam se petlja po glavi? Što je s onim ljudima kojima šaljete poruke kada se osjećate usamljeno ili dosadno ili za koje mislite da bi vas jednog dana mogli zanimati? Ove ljude nazivam “možda”: bivši, prethodni spojevi i “komplicirane” veze koje nisu uspjele prvi put, ali njihov broj držite u telefonu “za svaki slučaj” ili se nadate da će nešto biti promijeniti.

Ponavljajte za mnom: Izlasci bi trebali biti zabavni. Ne smije se osjećati prisilno, dosadno, bolno ili tužno. Ako nije ugodno, ili stavljate preveliki pritisak na svaki spoj, osjećate se samosvjesno zbog spoja ili se usredotočujete na pogrešne stvari. Zapamtite da izlazak nije namijenjen samo jednom ishodu. Svako iskustvo – bilo da se radi o spoju, razgovoru na Tinderu ili nekoliko mjeseci veze – približava vas jasnoći.

Radite na svojoj prtljagi. Svatko ima nekoliko ogrebotina i ožiljaka od prethodnih iskustava koji se mogu uvući u njihov ljubavni život. Na primjer, možda vam roditelji nisu pokazivali dosljednu naklonost, a sada vam je potrebna dodatna potreba u odnosima. Ili vas je bivši varao, ostavljajući vam ozbiljne probleme s povjerenjem. Bez obzira na to koju prtljagu nosite uokolo, vrijeme je da kopate duboko i proradite kroz nju. Inače bi se moglo pokazati gotovo nemoguće imati zdrav odnos s nekim novim. Poanta? Očistite svoj um od “onog koji je pobjegao” i puno ćete lakše prepoznati nekoga sjajnog kad ga vidite. Bilo da to znači meditirati, raditi s terapeutom ili trenerom za izlaske, prakticirati brigu o sebi ili biti zauzet zdravim ometanjima, bit će mnogo veća vjerojatnost da ćete zaista postići svoje romantične ciljeve IRL, a ne samo u svom glava.

Jedan od razloga zašto se mnogi samci bore da pronađu trajnu ljubav je taj što imaju ono što se zove “loš birač”. Nastavljaju juriti za istom vrstom osobe – recimo, lošim dečkom sa strahom od obveze, lijepom, ali plitkom ženom koja traži samo njihov novac, ili kontrolirajućim muškarcem kojeg smatraju brižnim i zaštitničkim. Onda se pitaju zašto se čini da sve njihove veze završavaju na isti način. Ako ste imali deja vu u spojevima – i to ne na dobar način – vjerojatno je dobra ideja protresti stvari i izaći iz svoje zone udobnosti. Točnije, dopuštanje da vam netko drugi pronađe spoj može vas spriječiti da postanete plijen istim starim otrovnim navikama.