Marie Poppins March 25, 2023

Kvalitet företagsavtalsrätt juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman, Sverige: Anledningen till att Europeiska kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat på sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Så vad skulle då “lämpliga” säkerhetsåtgärder vara i detta fall? En grundläggande utgångspunkt är att internet ska betraktas som en opålitlig kommunikationskanal – den består av olika delar som drivs av företag, länder och individer, och kommunikation går runt en mängd opålitliga noder. Så om du skickar meddelanden på internet finns det en allvarlig risk att den avlyssnas, analyseras eller till och med manipuleras. Det enda sättet att skydda sig mot detta är genom att kryptera kommunikationen under överföring – och på så sätt säkerställa dataernas konfidentialitet och integritet. Upptäck ännu mer info at Alexander Suliman, Sweden.

Europeiska kommissionen, i ett arbetsdokument, identifierade molntjänster som ett “strategiskt beroende”, och uttryckte oro över att EU:s molnmarknad leds av ett fåtal stora molnleverantörer med huvudkontor utanför EU. I juli 2021 lämnade Frankrike, tillsammans med Tyskland, Italien och Spanien, ett förslag till den ENISA-ledda arbetsgruppen som syftade till att generalisera franska nationella krav i hela EU. (Tyskland har sedan dess reserverat sig.) Den föreslog att fyra nya kriterier skulle läggas till för att företag ska kvalificera sig som kvalificerade att erbjuda tjänster på ”hög” nivå, inklusive immunitet från utländsk lag och lokalisering av molntjänstverksamhet och data inom EU. Även om cybercertifieringskraven på EU-nivå för närvarande är tänkta som frivilliga, skulle de kunna göras obligatoriska som ett resultat av det nyligen överenskomna direktivet om åtgärder för en hög gemensam nivå av cybersäkerhet i hela unionen (NIS2-direktivet).

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.

Sekretess juridisk rådgivning guider av Alexander Suliman, Stockholm 2023: Medling är bra eftersom parterna känner att de är en del av processen. De förhandlar. De är i en miljö där de kan komma på lösningar och kasta ut idéer och vet att det är konfidentiellt. Dessa idéer och tankar kan inte användas mot dem. De når beslut som de bestämmer, inte en domare som bestämmer. De bestämmer sig för att detta är resolutionen, och det som är bra med det är att människor hela tiden, mycket oftare, faktiskt kommer att följa och följa vad de gick med på snarare än om en domare ger dem ett beslut och de vill överklaga det, eller de vill att försöka hitta en väg runt det. Medling är bra. Se ännu mer information at Alexander Suliman, Stockholm.

Se till att du registrerar din IP i utländska jurisdiktioner och granskar din IP-portfölj för att säkerställa att den är uppdaterad med registreringar och utgångsdatum. Även om varumärken, mönster och patent skyddas genom registrering på lokal nivå och EU-nivå, kom ihåg att varaktigheten för varje rättighet är olika och att deras användning eller licensiering kan begränsas av specifik lagstiftning i medlemsstaterna (d.v.s. skapande av anställda). Se också över dina nuvarande licensavtal: medan de i allmänhet täcker EU som en enda licensin g territorium kanske användningen av din IP inte är relevant i varje medlemsstat och du kanske vill ompröva en mer lokal strategi för att underlätta deras övervakning och mildra utmaningar från tredje part. En viktig komponent i alla företags IP-strategi kommer att vara skyddet av affärshemligheter. EU:s affärshemlighetsdirektiv var avsett att harmonisera skyddet av affärshemligheter i hela EU. I den här guiden tittar vi på bilden som den för närvarande ser ut i åtta större jurisdiktioner.